Barion Pixel

Budai Judo Akadémia

Budai Judo Akadémia célul tűzte ki, hogy hátrányos helyzetű, nevelőotthonban élő gyermekek számára elérhetővé teszi a sport által a társadalmi integráció lehetőségét. Ezen a hétvégén folytatódott a program megvalósítása.

Az Akadémiára ellátogatott diákok és nevelőjük lelkes aktivitással vetették bele magukat az eseményekbe.

Hadfi Dániel interaktív társalgásba vonta be a megjelent fiatalokat. A sport jótékony hatásairól, a sportban rejlő kihívásokról beszélgettek, amelyek hidat képeznek a mostani élet és a jövő között. A közösségben rejlő hatalomról és motiváló hatásairól is eszmét cseréltek, amely támogató erőt tud biztosítani egy csoport tagjai számára, illetve szót ejtettek az önkontroll fontosságáról is, ami a legjobb önvédelem bizonyos szituációkban.

Játékos foglalkozás keretében a résztvevők megismerkedhettek a judo alapjaival, eséstechnikákkal is. Különböző versenyhelyzeteket teremtett Dániel, amit úgy alakított, hogy mindenki megízlelhette a győzelem érzését, ezzel megvalósította a pozitív énkép fejlődését a résztvevők számára. Motiváló erővel hatottak a diákokra a változatos, humoros és kihívásoktól sem mentes tevékenységek.

Közös élmény lehetővé tette a tanulók énképének pozitív formálódását, saját maguk elfogadását.

Zárszókén Daniel még felhívta a diákok figyelmét a megszerzett tudás hatalmáról, hogy a társadalomban milyen keretek között lehet használniuk a judo adta tapasztalatokat.

Köszönjük a Pro Filii Alapítványnak a támogatást, aminek segítségével ezt a figyelemfelkeltő és hosszú távra tervezett együttműködésen alapuló programot meg tudtuk valósítani.