Barion Pixel

Budai Judo Akadémia

ismerje meg

Táborunkat

Küldetésünk

A tábor kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a gyermekek a nyár folyamán kiszakadjanak a mindennapok szürkeségéből, egy általuk már-már extrémnek mondható, számítógép és okos telefonoktól mentes világot ismerhessenek meg. Megtanulhatják, hogyan gondoskodhatnak magukról a napi szükségletek terén és hogyan dolgozzanak hatékony csapatként a közös cél elérése érdekében.

Mi a tábor célja?

A tábor talán legfontosabb célja a személyiségfejlesztés, önmaguk megismerése! Célunk, hogy a gyermekek elé leküzdhető célokat támasszunk, melyeket teljesítve felfedezzék saját és társaik erősségeit, és ezeket kamatoztatni tudják a tábor alatt és azt követően is.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek közelebb kerüljenek a természet értékeihez, minél jobban ismerjék meg azokat. Távol legyenek a világ zajától és tudjanak a napi teendőikre koncentrálni.

Tanuljanak a természetről, az állat és növényvilágról, testközelből fedezhessék fel és ismerjék meg környezetüket.

Miért jó, ha gyermeke részt vesz a táborunkban?

A technika gyors fejlődése és a rengeteg elvárás, amivel egy gyermek szembesül az iskolai tanidő alatt, hatalmas terhet jelenthet számukra. Minden feladatuk, tevékenységük irányított, szoros követelményeknek kell megfelelniük minden nap, emellé párosul a TV, internet által közölt rengeteg információ, amit a gyermekek többsége nem tud megfelelően feldolgozni. A média világa kiszorítja a gyermekeket a mindennapi életben feltétlenül szükséges szocializációs színterekről, ezért adhat ez a tábor nem mindennapi élményt a mai kor gyermekeinek.

A tábor ideje alatt semmilyen extrém kihívást nem kell teljesíteniük, számukra a legnagyobb kihívás a technikai eszközök nélküli világ.

Mire jó a tábor?

Mit tanulnak a gyerekek a tábor ideje alatt:

A tábor alatt a következő témaköröket fogjuk érinteni, valamint az előmeneteli rendszerünkben is ezen témakörökben mutatott fejlődésük alapján van lehetőségük tovább jutni a következő szintre túlélőinknek:

 • tájékozódás
 • menedéképítés
 • tűzgyújtás
 • önvédelem
 • természetismeret
 • fafaragás
 • csomók
 • elsősegély (baleset megelőzés)
 • tábori konyha
 • higiénia

Mit kap gyermeke a tábortól?

A tábor gyermekét elsősorban önbizalommal fogja felruházni, számos eddig számára ismeretlen területről kap elméleti és gyakorlati képzést.

Játékos keretek között teszik magukévá, fedezik fel és sajátítják el a túlélési ismeretek tárházát. Megismerik és elismerik egymást, egymás munkáját, erősségét és esetleges hibáit is. A csapatmunka jótékony hatással van a gyerekekre, a jó társaságban barátságok kötődnek melyek sokszor a tábor után is fennmaradnak.

A képzések során a gyerekek nemcsak egymást, de önmagukat, képességeiket és határaikat is megismerik, ezeket a határokat erősítik és tolják egyre kijjebb a tábor ideje alatt. 

 

Kiket várunk táborunkba?

 

Táborunkat a természet, valamint a táborozási praktikák, készségek elsajátításán túl csapatépítő szándékkal indítjuk! Várjuk klubok, sportegyesületek, iskolai osztályok vagy baráti társaságok jelentkezését is.

Csapatfeladatok

A táborozókat felosztjuk 3 csapatra, minden nap más feladatot fog ellátni a csapat, csapatvezetőt választunk. 

Ha bármelyik csapatra a vártnál több munka jut, vagy kimerültek, akkor a másik csapat, csapatok segítenek .

Víz

A vízhordás fürdéshez (melegítése is), mosogatáshoz, az ivóvizes kanna figyelése (meddig van, stb.)

Tűz

Az esti sütögetéshez fa hordása. Gondoskodni, hogy a már beszerzett fa száraz maradjon a harmattól, esőtől. 

Őrség

Az éjjeli őrség 2-3 fő, kétórás váltásban, valamint a nap során a konyhai feladatok ellátása. Közös főzőedények és asztalok tisztítása, mosogatása.

Előmeneteli rendszer: 

Célunk, hogy a gyerekek előtt legyen egy követhető rendszer melyen keresztül mérni tudják saját „túlélési” képességeik fejlődését. A megszerzett tudást és a szükséges képességeket a táborvezetők figyelik és egyénekhez mérten értékelik. Minden nap végén történik egy értékelés a napi program, feladatok végrehajtásáról, és a csapaton belül végzett munkáról.

Egy évbe csak egy szint léphető!

Elérhető szintek:

 • fehér – kezdő szint
 • citromsárga – 3. szintű túlélő
 • narancssárga – 2. szintű túlélő
 • zöld – 1. szintű túlélő
 • kék – kis mentor
 • barna -mentor

Tudnivalók

Helyszín: Pula

Utazás, érkezés, távozás: Egyénileg megoldandó

Szükséges felszerelések:

– sátor, hálózsák
– polifoam
– lehetőleg fém evőeszköz
– bögre, mély tányér, kulacs (fém vagy vastag műanyag)
– sapka, naptej, kullancs elleni spray
– zárt cipő, papucs
– esőkabát
– kis füzet, ceruza
– szappan, tusfürdő, törölköző,
– fogkefe, fogkrém
– kés vagy bicska (jó minőségű pl.: opinel, mora)

vastag munkás kesztyű (fafaragáshoz)

– lámpa vagy fejlámpa
– diákigazolvány, TB kártya másolat

Elérhetőségek

E-mail cím: tulelotabor@bja.hu

Telefonszám: +36 20 201 3589