Barion Pixel

Budai Judo Akadémia

Az Akrobatikus Fitness egy összetett sport. Magába foglalja a szertorna, az aerobik, a ritmikus gimnasztika különböző elemeit.

Az edzéseken nagy hangsúlyt fektetünk az erősítésre, nyújtásra és a gyakorlatok esztétikus végrehajtására.

A gyerekek lehetnek teljesen kezdők vagy akár már haladó szinten is, mindenkinek differenciált feladatokat adunk. Ez a mozgásforma fejleszti a gyermekek koordinációját, egyensúlyérzékét és tartását.

A következőket tanulhatják a gyerekek az egyes csoportokban:

  • Mini Akrobatika

4 éves kortól várjuk a kislányokat ebbe a csoportba. Ebben a korban nagyon fontos a gyerekeknek az alapokat megtanulni, előre, hátra bukfenc, állat utánzó járások (például: pók, rák, kutya, fóka, sánta róka), melyek erősítő gyakorlatok, amik hatására, majd a későbbiekben a nehezebb elemeket is elsajátíthatják, mint pl kézállás, cigánykerék, híd. Ezeken kívül nagy hangsúlyt fektetünk az egyensúly és koordináció fejlesztő gyakorlatokra. Megalapozzuk a hajlékonyságot, mivel a későbbiekben ez is szükséges a nehezebb akrobatikus elemekhez. Mindezeknek az elemeknek  a tanítása játékos formában történik.

 

  • Gyerek Akrobatika

6 éves kortól várjuk a lányokat ebbe a csoportba. Iskolás kortól már nehezebb és összetettebb gyakorlatokat sajátítunk el. Elkezdjük a repülő szakasszal rendelkező elemek megtanulását, mint például arábel, flikk, forverc, szaltó. Sokkal több hangsúly kerül az erősítésre és a nyújtásra, köredzésszerűen egyéni munkára is sor kerül. A gyerekek sokszor párban dolgoznak, egymást segítve, ezzel is növeljük a csoport összetartást. Aki a későbbiekben versenyezni szeretne, itt már megkezdjük a felkészülést.

 

  • Junior Akrobatika
9 éves kortól várjuk a nagylányokat ebbe a csoportba.  Itt már komolyabb tréninggel kezdjük az edzést, tele erősítéssel és nyújtással, ami egy komplex bemelegítés. Az előkészítő gyakorlatokat követően a könnyebbtől a nehezebb felé haladbóva gyakorljuk a feladatokat, az akrobatikus elemek mellett megjelennek az erőelemek, hajlékonysági elemek és a gimnasztikai ugrások, ezzel válik komplexé az abrobatikus fitness.
Idei évtől már a tánc is megjelenik az edzések alatt és remélhetőleg tavasszal, aki szeretne már elindulhatunk versenyeken is.
 

Várunk Minden ügyesedni vágyó gyerkőcöt a családias hangulatú edzéseinkre! 

Edző – Barabás Nóra