Barion Pixel

Budai Judo Akadémia

SPORT, ÜZLET, MAGÁNÉLET

A coaching valamely alkalomhoz igazodó tanulás. 

Az ügyfél (coachee/kliens) szempontjából az alkalom a saját helyzete, a problémája, amelyen a coach támogatásával dolgozni szeretne. 
A coaching eredetileg angol eredetű kifejezés, amely a sport berkeiből származik és a sportolók tanácsadással egybekötött támogatását jelenti a versenyek és az edzések során. 

A coaching fogalma a nyolcvanas években merült fel a menedzsment-irodalomban is, a személyiség fejlesztéssel és a teljesítmény növeléssel kapcsolatban. 
A coaching hazánkban egy viszonylag új, de egyre gyakrabban alkalmazott személyes fejlesztő módszer.
Ma a legkülönfélébb foglalkozási körökben és a hierarchia minden szintjén találkozhatunk coaching-ügyfelekkel. 
A fejlesztés/fejlődés önkéntességen alapul. Az ügyfél szabadon választ coachot, akivel együtt akar dolgozni ügyén vagy problémáján.

Részemről a fejlesztési folyamatokat úgy felügyelem, hogy nem csak taktikai és technikai tanácsokat adok, hanem a sikerek és kudarcok feldolgozásában is segítem a klienseket.
Az általam képviselt személyes fejlesztő módszer egy megoldás és eredményorientált professzionális munkakapcsolat, amely során elősegítem, hogy az ügyfeleim hatékonyabban valósítsák meg céljaikat, miközben tanulnak és fejlődnek.
A coaching pozitív hozadéka, hogy a kliens rejtett erőforrásait megmozgatja, felszínre hozza a motivációs tényezőket és inspirál. 
A támogatással elkészített terv megvalósítható lesz, de az akadályok és hátráltató tényezők áttekintése is közelebb visz a célhoz.
A jobb önismeret, a fejlődés által nő az ügyfél önbizalma, önértékelése és önbecsülése.
Könnyebben szembenéz a nehéz döntésekkel, megtanul több technikát, melyekkel legyőzi a stresszt vagy kezelheti a konfliktusokat. 

 

Balázs Gábor

+36 30 203 3356