Mozgásfejlesztés óvodásoknak

Home . Mozgásfejlesztés óvodásoknak

 

Edzéseinken a részvétel regisztrációhoz kötött.

A regisztrációs felület ITT érhető el

 

Miért jó a gyereknek?

A foglalkozásokon játékos formában tanulják meg a gyerekek a biztonságos mozgás fortélyait és a helyes talajfogásokat, a biztonságos, azaz sérülés mentes esés csínját-bínját, mellyel a nemkívánatos balesetek bekövetkezését lehet elősegíteni. A mozgásfejlesztő tornának köszönhetően kevesebb fájdalom és sérülés mellett nagyobb örömmel, szabadabban játszhatnak, mozoghatnak az apróságok.

A mozgásfejlesztő tornán alapmozgásokat tanulunk, melyek nélkülözhetetlenek a későbbi jól koordinált mozgáshoz. A mozgásfejlesztő tornának köszönhetően a későbbiekben önbizalommal telten próbálhatnak ki bármilyen sportot.

Labdázunk, mászunk, kúszunk, birkózunk, ügyesedünk!

Miért jó a szülőnek?

Mert gyermekeik ellenőrzött körülmények között, szakképzett edzők kezei között tanulják meg, hogyan használják testüket. Mindemellett erősödik testtudatuk, fegyelmezettebbé válnak, és fejlődik a csoportban való működésre való hajlamuk.

A szülő biztonságban tudhatja gyermekét mind a foglalkozás ideje alatt, mind a későbbiekben, hiszen a gyermeknek koordinálttá válik a mozgása, illetve megismeri saját képességeit és határait is.

A gyerekek az 1 órás edzés alatt biztosan elfáradnak, szemben esetleg a játszótéri mókázással, hiszen nem csak testileg vannak leterhelve, hanem szellemileg is elfáradnak. A torna ideje alatt figyelmet kell fordítaniuk a feladatok végrehajtására, és a koordinált mozgás létrehozására.

Fejlesztésre kerülő területek:

  • Testtudat erősítés
  • Baleset megelőzés
  • Jobb és bal agyfélteketét összehangoló mozgások
  • Téri tájékozódás és egyensúly fejlesztése
  • Reflexkorrekció
  • Természetes és alapvető mozgásminták gyakorlása
  • Figyelem fejlesztése
  • Japán tradíciók megismerése

 

Kiket várunk mozgásfejlesztő tornánkra?

3,5 – 5,5 éves gyermekeket

 

Edző:

Barabás Nóra

 

Időpontokért klikk ide: Órarend